Mesto za reklamu
  1. 02 .2020.

Широм Црне Горе и вечерас се одржавају молебани и литије за одбрану светиња. Велики број људи поновио се окупио у свим црногорским градовима, а занимљиво је да литији у главном граду присуствује и 11 верника из Велике Плане који су до Подгорице пешачили 12 дана.

Отац Предраг Шћепановић похвалио је народ који већ два месеца долази на литије. Он је рекао да епископ Димитрије који је из Паштровића није гост, и нагласио да је у Подгорици и архимандрит Сергије из Чикага. Отац Шћепановић је обавестио присутне да је у главни град Црне Горе стигао и отац Предраг Поповић. Он и десеторо верника из Велике Плане пешачили су 12 дана.

После молебана у храму Христовог васкрсења у Подгорици, коју је служио епископ захумско-херцеговачки и приморски Димитрије почела је још једна велика молитвена шетња за одбрану светиња.

Митрополит црногорско приморски Амфилохије вечерас је предводио литију у Пљевљима

Митрополит Амфилохије изјавио је вечерас у Пљевљима да ће Синод Срспке православне цркве одузети орден Светог Саве министру одбране Предрагу Бошковићу, којим га је одликовао за допринос који је дао у изградњи храма Светог Ђорђија у Пљевљима.

Бошковић је у време изградње био председник Одбора пљеваљског Рудника угља, и са те је позиције помагао храма у Пљевљима.

„Ја пред вама изјављујем а то ће морати и Синод да се одузима Орден Светог Саве Бошковићу па нека се кити чим хоће. Не може се китити Орденом Светог Саве, пљујући на Светог Саву и на светиње и терајући војнике да они морају да се понашају по његовим неким запосвестима“, рекао је Амфилохије.

Због усвајања Закона о слободи вероисповести и угрожености светиња, у Црној Гори се сваког четвртака и недеље одржавају молебани и литије.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here