Mesto za reklamu
  1. 05. 2020.

Црна Гора ће од понедељка дозволити улазак у земљу грађанима 26 земаља, али не и за грађане Србије.

Национално координационо тело Црне Горе одлучило је да у складу са препорукама Института за јавно здравље од 1. јуна дозволи улазак у Црну Гору грађанима из 26 земаља, и то без карантина и самоизолације, ако је стопа активних случајева КОВИД-19 мања од 25 на 100.000 становника у држави из које странац долази, пренеле су „Новости“.

Од ове одлуке изузета је Србија, али нису Словенија, Исланд, Хрватска, Словачка, Швајцарска, Албанија, Аустрија, Норвешка, Монако, тзв. Косово, Немачка, Грчка, Мађарска, Данска, Литванија, Летонија, Азербејџан, Луксембург, БиХ, Бугарска, Израел, Северна Македонија, Ирска, Чешка, Финска и Естонија.

На предлог Института за јавно здравље НКТ је одлучило да од сутра свим врстама окупљања, на отвореном и у затвореном простору, на јавним местима, укључујући и свадбена весеља, сахране, као и на спортским такмичењима може да присуствује до 200 особа уз обавезно поштовање мера физичке дистанце од најмање два метра.

На спортским такмичењима обавезна је дезинфекција реквизита за тренинге, такмичења и турнире и предмета које спортисти заједничко користе.

Дозвољен је рад дискотека, барова и ноћних клубова, барова као и дечјих играоница у складу са упутством Института за јавно здравље као и рад биоскопа, позоришта и дечјих вртића.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here