Mesto za reklamu

30.11.2018.

Пред хапшењем и посланик Милан Кнежевић који се забарикадирао у Скупштини!

Медојевић ухапшен јер тврди да зна да бившем градоначелнику Подгорице Миомиру Мугоши неће бити одређен притвор јер је главни специјални тужилац Миливоје Катнић примио мито у износу од 100.000 евра, а одбија да открије – како је то сазнао

Кнежевића прогоне због тврдње да му је један судија нудио да га за 10.000 евра ослободи осуде за напад на полицајца 2015.

Виши суд у Подгорици саопштио је да је посланик Демократског фронта Небојша Медојевић ухапшен по његовом налогу, као и да је издат налог и за хапшење посланика Милана Кнежевића.

Притвор за Медојевића и Кнежевића одређен је док не пристану да сведоче, док њихово саслушање не постане непотребно или док се кривични поступак не заврши, а најдуже до два месеца, рачунајући од дана хапшења.

Виши суд у Подгорици је за Медојевића одредио притвор јер је одбио да сведочи у предмету формираном у Специјалном државном тужилаштву због јавно изговорених тврдњи да наводно зна да бившем градоначелнику Подгорице Миомиру Мугоши неће бити одређен притвор јер је главни специјални тужилац Миливоје Катнић примио мито у износу од 100.000 евра.

Кнежевићу прети затвор због одбијања да достави податке о судији који му је наводно понудио да му за 10.000 евра укине пресуду због напада на полицајаца 2015. године.

Посланици Демократског фронта су одлучили да ноћ проведу у Скупштини, након што је полиција ухапсила и спровела у затвор у Спужу посланика Небојшу Медојевића.

Медојевић је ухапшен после поноћи пошто је напустио парламент када је завршена расправа о Резолуцији о Подгоричкој скупштини из 1918. године.

Високи функционер ДФ Милан Кнежевић, поручио је на ванредној конференцији ноћас у један сат да се неће предати полицији и да ће с колегама из ДФ-а остати у Скупштини до даљег.

Он је рекао да је требало да буде ухапшен заједно с председником Покрета за промјене (ПзП) Небојшом Медојевићем.

“Због консултација сам остао пет-десет минута дуже у Скупштини, а испред су биле две ‘марице’ које је требало да поступе по налогу председника Вишег суда Бориса Савића. И раније сам саопштио да немам намеру да се добровољно предам и заједно ћу с колегама посланицима остати у Скупштини до даљег, да демонстрирамо принцијепијелност и наш став да су нападнути Скупштина, посланици, Устав, а најмање Медојевић и ја”, истакао је Кнежевић.

Један од лидера ДФ-а и посланик тог политичког савеза у Скупштини Црне Горе Андрија Мандић рекао је да се Црна Гора налази на ивици грађанског рата.

“Медојевић је на преваран начин, пошто је напустио Скупштину после гласања о резолуцији коју је предложила парламентарна већина ухапшен и одведен у затвор у Спужу. Очигледно је реализована намера Вишег суда да Небојшу Медојевића ставе у затвор због тога што су проценили да није сведочио онако како су се надали, а овде видите да стоји још једна “марица” која чека Милана Кнежевића како би и њега повели у затвор”, рекао је Мандић.

“Ми ћемо убрзо добити решење по којем се и ја стављам у затвор без скидања имунитета. Ја се нећу добровољно предати корумпираном леглу једног дела судија”, казао је Кнежевић.

Он је казао да је понашањe председника Вишег суда Бориса Савића “противуставно” јер је донeо незабelежено решење да посланика Небојшу Медојевића стави у затвор као сведока јер “није рекао шта су они очекивали да треба да саопшти”.

Кнежевић: У праву је Мандић – Црна Гора је на ивици грађанског рата

“На овај начин је понижен парламент, покажена институција посланика. Небојша Медојевић је кукавички ухапшен. Исти сценарио припреман је и за мене”, рекао је Кнежевић.

Он је позвао грађане да чекају инструкције Демократског фронта и не долазе организовано испред зграде Скупштине.

Коментаришући изјаву лидера ДФ-а Андрије Мандића да је “Црна Гора на ивици грађанског рата”, Кнежевић је казао да је “Мандић био у праву”.

“Посебно када се види кроз шта пролази ДФ. Ово подсећа на диктаторске режиме који желе да Црна Гора дође на ивицу сукоба. Не желимо да фали ниједном грађанину длака са главе, али ми смо приморани на самоодбрану”, рекао је Кнежевић.

Права Црна Гора: Осуђени криминалци на слободи, а Ђукановић и Марковић хапсе посланике

ДОКдесетине оптужених, па чак и осуђених лица, слободно шетају Црном Гором и несметано улазе и излазе из ње, црногорска полиција се дрзнула да хапси опозиционог посланика по налогу, без икакве дилеме, Мила Ђукановића и Душка Марковића, саопштено је из Праве Црне Горе.

“Наравно, у светлу овог догађаја, ни у ком случају не треба заборавити важну чињеницу: идеолог ДПС-а и донедавни политички сабрат Мила Ђукановића, Светозар Маровић, месецима избегава правду, иако је званично и правоснажно осуђен на затворску казну. С тим у вези, Права Црна Гора најоштрије осуђује политички мотивисано хапшење посланика Небојше Медојевића, поготово имајући у виду да је синоћње хапшење иза поноћи, у маниру хапшења ноторних светских дилера дроге, супротно чак и домаћој правној пракси, када је реч о одбијању сведочења. С тим у вези, водећи се логиком: кад једном крену да хапсе опозиционе представнике, онда више немамо права на разлике у политичким ставовима и мишљењима. Имамо искључиво право и обавезу да се под хитно ујединимо и станемо у исти ред” – наводи се у саопштењу Праве Црне Горе.

„Српска стварност“ / Факти /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here