Mesto za reklamu
  1. 01. 2019.

Епископ Иринеј Добријевић је у име источно-америчке Епархије Српске православне цркве, упутио срдачне честитке конгресмену Стивену Ернсту Стиверсу, који је започео своју нову улогу као председавајући Конгресно-америчког клуба Срба (Кокус). Наиме, Стиверс од почетка ове године и званично председава америчко-српском кокусу у Вашингтону, а дужност је преузео од конгресмена  Теда Поа коме је истекао мандат.

Владика Иринеј је, како наводи источно америчка Епархија, изразио уверење да ће под Стиверсовим руководством “Клуб наставити свој важан посао и приближити САД и Србију афирмишући заједничке вредности и историјске везе као чврсту основу на којој би требало успоставити будуће односе”.

Подсећа се да је епископ Иринеј у прошлости “тесно сарађивао са данас покојним сенатором Џорџом Војновићем, који је успоставио садашњи однос Националне гарде војске Охајо и Војске Србије. Саопштава се такође да владика жели да именује српског православног капелана при Националној гарди војске Охаја. Епископ Иринеј је напоменуо и то да Еархија источно-америчка СПЦ, као и српско-америчке организације из САД, очекују успешну сарадњу са конгресменом Стиверсом и свим члановима америчко-српског кокуса.

Члан Републиканске партије Стив Стиверс, рођен 1965. у Охају, тренутно је у четвртом мандату као члан Конгреса САД и заступа 15. конгресни дистрикт државе Охајо. Пре него што се кандидовао за Конгрес, Стиверс је био члан Сената из Охаја. Стиверс је дипломирао на МБА државном универзитету у Охају. Живи у Колумбусу. Био је више од 30 година у Националној гарди Охаја и има чин бригадног генерала. Стиверс је одликован бронзаном звездом за руковођење у операцији Ирачка слобода у Кувајту, Ираку, Катару и Џибутију, где је предводио 400 војника и ниједан није погинуо, наводи се у саопштењу источно-америчке епископије СПЦ.

 „Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here