1. 04. 2020.

Државни врх Србије упутио је честитке грађанима који Ускрс славе по Грегоријанском календару.

“Вама и свим хришћанским верницима који данас славе Усркс, упућујем најсрдачније и искрене честитке са жељом да вам овај радосни празник донесе свако добро од Бога”, каже се у честитки председника Вучића.

Истиче да у овим тешким временима великих искушења за цео свет, хришћанска заједница дочекује свој велики празник у раздвојеним домовима, без својих најближих, док су неки изгубили чланове породице и блиске пријатеље.

“Зато Вама лично и свим верницима који данас славе Ускрс, желим да ово време самоће искористе како би се окренули унутрашњим непролазним вредностима и молитвама за све оне који нису више са нама, како бисмо сви заједно у добром духу заједништва и слоге и у овој невољи са надом дочекали Ускрс уз најбоље жеље за мир, оздрављење и духовно благостање”, наводи се у честитки председника Вучића, преноси Служба за сарадњу са медијима Председника.

Председница Владе Ана Брнабић придружила се честиткама.

“У тренутку када су сви грађани света суочени са опасношћу и сваки појединац стављен пред испит солидарности, хуманости и одговорности према ближњима, овај велики хришћански празник нас подсећа да само заједничким снагама, сложни као друштво, можемо изаћи као победници. Данас смо уверени више него раније колико је важно да будемо одговорни према себи и једни према другима и колико је сваки живот и сваки појединац непроцењиво важан чинилац нашег друштва”, нагласила је Брнабићева.

Празник је честитака и председница парламента Маја Гојковић поруком: “Желим вам да празник проведете у здрављу, у својим домовима”.

Грађанима и свештенству који Ускр прослављају по грегоријанском календару честитали су и председник покрајинске владе Игор Мировић, председник Скупштине АП Иштван Пастор и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

Честитке су упутили и други званичници државе Србије и града Београда.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here