Mesto za reklamu
  1. 08. 2019.

До поноћи Централној изборној комисији у Приштини пријављене су четири предизборне коалиције за учешће на изборима 6. октобра.

Пријаву су најпре предали представници коалиције Вакат, састављене од Демократске странке Бошњака, Демократске странке Ватан и Уједињене странка Бошњака.

Коалицију су затим пријавиле Алијанса за будућност Косова Рамуша Харадинаја и Социјалдемократске партије Шпенда Ахметија.

Трећу пријављену коалицију чине Социјалдемократска иницијатива НИСМА Фатмира Љимаја, Алијанса Ново Косово Беџета Пацолија и Партија правде Ферида Аганија.

Из Централне изборне комисије је саопштено да су две српске партије – Прогресивна демократска странка и Нова партија Косова пријавиле коалицију “Слобода”.

У Канцеларији за регистрацију и оверу политичких странака оцениће поднете пријаве, након чега ће уследити њихово потврђивање.

Централна изборна комисија обавештава све политичке субјекте (политичке странке, независне кандидате, коалиције и грађанске иницијативе) који намеравају да се кандидују за ванредне изборе 6. октобра, да је рок за подношење пријава до 5. септембра у поноћ.

Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here