Mesto za reklamu

20.12.2021.

Талентована тенисерка из Аустралије Оливија Гадецки (19) одбија да се вакцинише због чега ће пропустити први Гренд слем у сезони Аустралијан опен, што је изазвало шок међу челницима тамошњег тениског савеза.

Национална тениска федерација Аустралије безуспешно је у више наврата покушавала да утиче и да убеди Оливију Гадецки да промени став о обавезној вакцинацији због учешћа на АО.

Власти у држави Викторија где ће бити одржан први Гренд слем имају изричит услов да сви тенисери морају да буду вакцинисани, а један од оних који се још није изјаснио је светски број 1 Новак Ђоковић, док се бивши шампион Пјер-Иго Ербер повукао јер не жели да се вакцинише.

Идентична ситуација је и са младом звездом Оливијом Гадецки, која представља праву тинејџерску сензацију и недавно је дебитовала за Аустралију на Фед купу.

Ипак, на Аустралијан опену неће заузети своје место, где би јој само појављивање у првој рунди донело загарантованих 100.000 долара.Новац је не занима, остаће доследна својим ставовима.

Колики таленат и потенцијал поседује 19-годишња Гадецки, најбоље потврђује чињеница да је годину стартовала као нерангирана и скочила је чак на 237. место на ВТА листи у сезони у којој је остварила чак 50 победа. Освојила је две титуле и играча четири финала на мањим турнирима.

Све више тенисера подиже глас и одустаје од учешћа на Аустралијан опену који је заказан за 17. јануар и траје до 30. јануара, па остаје да се види да ли ће организатори првог Гренд слема бити приморани да нешто промене.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here