Mesto za reklamu
  1. 02. 2019.

Певач народне музике Шабан Шаулић настрадао је након удеса у Немачкој. То је за “Новости” рекао Шабанов зет Бата Мирковић.

Како је претходно пренео тај лист, Шабан је аутомобилом кренуо на аеродром када се догодила несрећа. Возилом није управљао он, већ је имао возача. Наводи се да је са њим био и његов кум, Несрећа се догодила у околини Билефелда, где је Шабан наступао.

Шабан Шаулић био је музичар и продуцент. У току каријере у медијима и од публике је добио надимак “краљ народне музике” Рођен је 6. септембра 1951. године у Шапцу. Живео је и радио у Београду. Имао је троје деце.

Први албум Шабана Шаулића је изашао 1969. године, када је имао осамнаест година. Године 1985. Раде Вучковић је написао песму “Гордана” коју је Шабан посветио својој супрузи.

Песме “Дођи да остаримо заједно” и “Два галеба бела” сматрају се једним од најбољих икад отпеваних народних песама. Осим ових песама, велики хитови Шабана Шаулића су били и “Увенуће нарцис бели”, “Сине”, “Данима те чекам”, “Снежана”, “Одлазиш, одлазиш”, “Позн’o бих те међ’ хиљаду жена” и друге. Појавио се у филму “Сок од шљива” 1981. године.

Одржао је бројне концерте и наступе у земљи и региону а концертом у Београдској арени 6. октобра 2018. године обележио је предесет година каријере.

„Српска стварност“ / Новости /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here