Mesto za reklamu
  1. 09. 2019.

Мирко Шаровић, председник опозиционе Српске демократска странке (СДС) у Републици Српској и министар трговине у техничком мандату Савета министара БиХ, присуствоваће у суботу састанку председника Србије Александа Вучића с представницима парламентарних странака у РС.

Шаровић је, како преноси портал сарајевског Аваза, рекао да не зна шта је тема тог састанка и о чему ће се разговарти, али ће свакако, каже, присуствовати.

Председник Странке независних социјалдемократа (СНСД) и члана Председништва БиХ Милорад Додик најавио је јуче да ће представници свих парламентарних странака у РС разговарати у суботу са Вучићем у Београду и обавестити га о закључцима у вези са раније усвојеном Политичком декларацијом бошњачке Странке демократске акције (СДА) којом се предвиђа формирање Републике БиХ, без ентитета и кантона.

Шаровић није желео да коментарише изјаву Драгана Мектића, српског министра безбедности у Савету министара БиХ у техничком мандату, који је рекао да на тај састанак не би ишао, јер је, како је рекао, “Вучић учинио све да одмогне СДС-у на претходним изборима”.

Рекао је да не зна шта би учинио Мектић да је на његовом месту, али да ће он ићи на састанак са Вучићем.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here