1. 07. 2020.

Министар просвете Младен Шарчевић изјавио је да студенти остају у домовима у Београду. Навео је да је у студентским домовима у Београду заражено 49 студената, да они углавном имају благу клиничку слику, да у домовима у Новом Саду, Kрагујевцу нема заражених, а да је у Нишу двоје заражених.

Младен Шарчевић је за ТВ Прва рекао да је пласирана “лоша информација” од стране Студентске поликлинике о броју заражених студената, те се стекао утисак да су сви оболели из студентских домова.

“Само 20 одсто студената који су заражени су из домова, остали нису. Још у понедељак сам предочио ту информацију Kризном штабу”, рекао је Шарчевић.

Министар просвете је истакао да је у студентским домовима у Београду заражено 49 студената, да они углавном имају благу клиничку слику, да у домовима у Новом Саду, Kрагујевцу нема заражених, да је у Нишу двоје заражених.

“Председнику су пласирани подаци Студентске поликлинике о броју заражених студената, али нису сви они из домова. Само је 20 одсто из домова”, поновио је министар и додао да су академци дисциплиновани, носе маске и да нико није заражен на испитима.

Шарчевић је навео да је седница Владе Србије у 10 сати и да ће тада бити потврђено да студенти остају у домовима.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here