1. 05. 2020.

Самостални народни посланик проф. др Миладин Шеварлић започеo je штрајк глађу због, како је пренео новинарима, немогућности да придобије посланике у Скупштини да расправљају о “повредама територијалног интегритета и суверенитета Србије и непоштовање резолуције 1244” – преноси РТС.

Проф. др Шеварлић је оценио је да је “парламент Србије срамота” која служи “за спровођење једноумља владајуће странке”, оценивши да је СНС “национално неодговорна”.

Одевен у српску народну ношњу, проф. др Шеварлић је новинарима у парламенту показао изјаву амбасадора Русије Александра Боцана Харченка листу “Политика”, у којој је истакао да Резолуцију 1244 треба мењати, а онда је пустио и снимак изјаве председника Србије Александра Вучића о “стицању суверенитета Косова на целој својој територији”.

Је ли ово велеиздаја? Хоћемо ли се пробудити једнога дана у централној Србији, у саставу неке друге државе са овим руководством? Зашто се не покреће питање изласка Косова из електроенергетског система Србије и припајање Албанији? Чему служи овај парламент, упитао је проф. др Миладин Шеварлић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here