Mesto za reklamu
  1. 12. 2021.

Од сутра почиње директна линија летова између Србије и Турске, изјавио је председник Велике Народне скупштине Турске Мустафа Шентоп после разговора са српским колегом Ивицом Дачићем. Шентопа је примио и председник Србије Александар Вучић.

Шентоп је на конференцији за новинаре у Скупштини Србије рекао да поред тога у складу са потребама биће повећан и број летова између две земље.

Он је истакао да је изузетно важна сарадња између Србије и Турске са аспекта стабилности у региону, наводећи да Турска придаје велику пажњу том питању и ради на развоју односа две земље.

“Између Србије и Турске постоје пријатељски односи који су се у кратком временском периоду унапредили и представљају пример како односи треба да се развијају. Важни су и пријатељски односи између два председника држава”, рекао је Шантоп.

Председник Скупштине Србије Ивица Дачић изразио је задовољство због посете колеге из Турске, додајући да су се договорили да два парламента дају допринос развоју билатералних односа.

“У том погледу договорено је да сваке године буде билатерланих посета на највишем нивоу, да имамо добру сарадњу наших посланичких група пријатељства”, рекао је Дачић.

Дачић је казао да је са Шантопом разговарао и о економској сарадњи и циљ је да размена достигне износ већи од две милијарде долара.

“На томе две државе треба да раде у наредном периоду”, рекао је Дачић.

Каже да је значајна иницијатива да грађани могу да путују без пасоша, односно само са личном картом.

“То су кораци који ће даље унапређивати односе, као и процес отварања конзулата и у једној и у другој земљи имајући у виду велико интересовање”, рекао је Дачић.

Дачић каже да лично може да сведочи да је у поседњих 10 година дошло до великог напретка у билатералним односима, изгардње поверења, поштовања.

“Важно је да Турска има стабилизирајућу улогу у региону”, истакао је Дачић и поручио да овакве посете могу само да радују.

Председник Србије Вучић примио председника Велике народне скупштине Турске

Председник Александар Вучић примио је председника Велике Народне скупштине Турске Мустафу Шентопа, који је пренео поздраве председника Реџепа Тајипа Ердогана и констатовао да је управо добар однос двојице шефова држава допринео да односи Србије и Турске буду на историјски највишем нивоу.

Вучић је констатовао да билатералне односе одликује интензиван политички дијалог и све израженија економска сарадња, посебно кроз инвестиције компанија из Турске, као и учешће у различитим инфраструктурним пројектима у Србији.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here