Mesto za reklamu
  1. 03. 2020.

Део опозиције и грађани и ове суботе организовали су протест у Београду.

Окупљене на платоу Филозофског факултета организатори су позвали на бојкот избора, а Аида Ћоровић говорила је о лошем положају жена у друштву.

“Многе жене су данас жртве. Гласноговорница сам жена које су данас жртве, а ове поруке не треба говорити само на 8. март, већ сваког дана, о стопи незапослености, мобингу, како су мање плаћене од мушкараца”, казала је Ћоровићева.

Демонстранти су потом кренули у шетњу поред РТС-а и до Републичке изборне комисије, испред које су одиграли фудбалску утакмицу „народ против мафије“, коју је коментарисао Милојко Пантић.

Како је саопштено, народ је победио са два гола, а крај је прослављен паљењем бакље, док је репрезентација народа поклонила “фантомку” Вучићу, тако што су је оставили на рампи код Председништва. Играчи мафије имали су црне маске “фантомке” на лицима.

Спортски новинар Милојко Пантић, који је рекао да је ово јединствена утакмица у галаксији од “када се небо над Србијом 2012. затворило”, и додао да се “сви играчи праве да су Вучић”.

Химна “репрезетнације народа” била је песма Ђорђа Балашевића “Живети слободно”, а химна мафије “А сад адио”. Коментатор Пантић позвао је публику да не звижди химни која је, према његовим речима, емитована у част рођендана председника Вучића.

Током протеста у Београду и у Крагујевцу прикупљан је и добровољни прилог за лечење дечака Димитрија Врбанића, па су грађани могли да купе беџеве и тако се укључе у акцију.

Ово је шести протест “Грађанског отпора”, након што се из његове организације повукао покрет “1 од 5 пет милиона”, који се одлучио на учешће на изборима.

Организатори су позвали грађане да следеће суботе одрже шетњу у знак сећања на убијеног премијера Србије Зорана Ђинђића.

„Српска стварност“ / РТС, Агенције /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here