Mesto za reklamu

11.01.2019.

Лидер СРС Војислав Шешељ не одустаје од жестоких оптужби на рачун потпредседника Владе и министра трговине, туризма и телекомуникација Расима Љајића, коју је започео у Скупштини Србије. Пре два дана издао је књигу „Новопазарски краљ хероина Расим Љајић“, у којој се на око 1.000 страна бави ликом и делом министра. Љајић на то одговара да га напада осуђени ратни злочинац, и то, како тврди, по задатку бившег муфтије Муамера Зукорлића, иначе посланика у Скупштини Србије.  

Шешељ каже да тек планира да крене у озбиљну промоцију нове књиге, у којој се бави наводним криминалним активностима министра Љајића.

– То ће бити организовано после посете председника Русије Владимира Путина, која је најављена за 17. јануар, када ћу говорити о садржају. Сакупљено је документације и материјала на око 1.000 страна – каже Шешељ.

Љајић одговара да би, после овако озбиљних оптужби, јавни тужилац морао да реагује.

– Или он да одговара за лажи, или ја да одговарам за то за шта ме оптужује. Или он да заврши у затвору, или ја. А мене, који ни прекршај нисам направио, оптужује осуђени ратни злочинац, иако је после сличних напада у Скупштини министар унутрашњих послова Небојша Стефановић 50 пута поновио да полиција нема такве информације. Јасно је да је Шешељ добио тему коју му је дао Муамер Зукорлић. Како би он иначе био у јавности да не напада?! Данас сам то ја, сутра ће бити неко други. То је његова мисија, задатак – тврди Љајић и додаје да ће СДПС реаговати и од понедељка покренути низ активности:

– Ово је превршило сваку меру. Ово више нема везе с политиком. Ово је једна баруштина. Ријалити програми су се прелили у реални живот. То је трагедија нашег друштва. Пре ћемо се од ратова опоравити него од свега овог.

Нови Шешељев удар на министра уследио је после двомесечног затишја. Лидер СРС је, наиме, крајем октобра, баш уочи избора на БНВ, усред парламента рекао да полиција има сва оперативна сазнања да је Љајић вођа једног од најјачих нарко-картела на подручју Србије, као и да има лажну диплому Медицинског факултета. У исто време и Зукорлић је тврдио да је министар нарко-дилер.

Шешељ је коментарисао и реаговање министра полиције Небојше Стефановића, који је рекао да он нема сазнања за такве тврдње, објашњењем да до министра нису стигли извештаји служби полиције која је водила истрагу.

Муамер Зукорлић: ДОШЛО ВРЕМЕ ДА СЕ ЉАЈИЋ РАСКРИНКА

Народни посланик Зукорлић каже да је бесмислено да се Љајић брани од оптужби, тако што оптужује друге да су некоме дали некакав задатак:

– Суштина је да је Љајић огрезао у криминалу, да је покровитељ неколико криминалних група у Санџаку, те да то у Новом Пазару сви знају. Дошло је време да се то раскринка.

„Српска стварност“ / Скупштина Србије, Еспресо, Курир,  /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here