Mesto za reklamu
  1. 10. 2020.

Државни секретар Министарства здравља Владе Републике Србије Берислав Векић изјавио је данас да ће привремена ковид болница у “Штарк арени” примити прве пацијенте када попуњеност капацитета у клиничко-болничким центрима “Бежанијска коса” и “Драгиша Мишовић” пређе 60 одсто.

Векић је у изјави за агенцију Танјуг истакао да се прати ситуација и да се за сада у КБЦ “Драгиша Мишовић” на болничком лечењу налазе 54 ковид пацијента, а у КБЦ Бежанијска коса 160.

Дакле, како је објаснио, за сада у “Штарк арени” нема пацијената, а уколико се укаже потреба све је спремно за пријем оних са средњом и средње тешком клиничком сликом.

Према његовим речима, о пацијентима, којих може да буде највише 510, бринуће медицинско особље из 15 здравствених установа.

Државни секретар је напоменуо да се, осим “Штарк арене” која је привремена болница у Београду, по налогу министра здравља спремају и привремене болнице у Новом Саду, Нишу, Чачку, Шапцу, Новом Пазару и Врању, које ће бити активиране у зависности од попуњености капацитета болница.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here