Mesto za reklamu

14.12. 2018.

Формирање такозване Војске Косова дестабилизује цео регион, порука је опозиционих политичких партија и покрета поводом формирања такозване Војске Косова данас у Приштини.

Шест посланичких група – Демократске странке, Двери, Покрета за спас Србије – Нова Србија, Социјалдемократске странке, Покрет центра, као и самостални посланици – и странка ДЈБ траже тим поводом хитну седницу Народне скупштине на којој би се расправљало о ситуацији на Косову и Метохији и одговору Србије.

Шеф посланичке групе Двери Бошко Обрадовић је новинарима у Скупштини рекао да очекују да тој седници присуствују председник и премијерка Србије, министри унутрашњих и спољних послова, као и директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић.

Савез за Србију у саопштењу осуђује формирање војске Косова и наводи да се тим чином директно крши резолуција 1244 Савета безбедности и дестабилизује цео регион.

Власти у Приштини су, додаје се, увођењем антицивилизацијских, етнички мотивисаних, дискриминаторских такси на српске производе угрозиле нормалан живот грађана српске националности на Косову и Метохији.

“Данашња одлука ће имати директне последице по њихову безбедност, али и стабилност целог региона. Овакве одлуке ни у ком случају не доприносе нормализацији односа, већ управо супротно – воде њиховом даљем заоштравању”, закључује СзС

Покрет Доста је било посебно истиче да данашњи “потез звецкања оружјем Приштине представља директну претњу свим грађанима Србије на територији Косова и Метохије”.

Овако је било на седници косовског парламента на којој су усвојена сва три закона којима се започиње процес трансформације Косовских безбедносних снага у војску Косова.

„Српска стварност“ / Танјуг /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here