1. 03. 2021.

Велики је притисак на здравствени систем због новог пораста броја оболелих од коронавируса и неопходне су оштрије мере пре свега када је реч о окупљању већег броја људи, рекао је за РТС државни секретар министарства здравља Мирсад Ђерлек.

Мирсад Ђерлек је рекао да би избегао бомбастичне изјаве о увођењу ванредног стања и полицијског часа, али каже да су оштрије мере неопходне како би се зауставило даље ширење вируса.

“Свакодневно се анализира свака ситуација ја верујем у искуство и кредибилитет људи у Кризном штабу и сигуран сам да ће донети најбољу одлуку”, рекао је Ђерлек.

Према речима државног секретара у Београду је алармантна ситуција, али и у другим градовима.

“У Београду смо јуче имали 3.600 прегледа у ковид амбулантама, прекјуче 4.000 а повећан је и број пријема у односу на отпуст из болница. Очекујем да ће министар Лончар одлучити о проширењу капацитета а то значи враћање неких болница у ковид систем”, рекао је Ђерлек.

Ситуација је погоршана и у Војводини, Шапцу, Крагујевца и готово свим деловима Србије, истакао је државни секретар министарства здравља, али каже да верује да ћемо успети да зауставимо даље ширење вируса.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here