Mesto za reklamu
  1. 03. 2019.

Током дводневне посете Вашингтону, један од оснивача Савеза за Србију (СзС) Драган Ђилас и секретар СзС Љубан Панић имали су низ састанака са америчким званичницима на којима су их информисали о ситуацији у Србији, саопштио је СзС.

“На састанцима са главним директором Националног савета за безбедност за Европу и Русију Џоном Ератом, директором за европске послове Вилијамом Берклијем, као и са Метјуом Палмером замеником помоћника државног секретара, и представницима Сената и Конгреса, Ђилас је истакао угроженост демократских процеса у Србији који се огледају у чињеници да је Србија изгубила статус слободне државе, како је наведено у годишњем извештају Фридом хауса”, наведено је у саопштењу.

Додаје се да је посебно било речи о мирним протестима који се месецима одвијају у више од сто градова и општина широм Србије.

“Ђилас је своје саговорнике упознао са чињеницом о неопходности дијалога између власти и опозиције који у Србији не постоји и немогућности одржавања фер и слободних избора, као и са јединственим ставом опозиције да под оваквим условима на изборима неће учествовати”, саопштио је СзС.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here