Mesto za reklamu

01.11.2019.

Феноменалном игром у четвртфиналу Мастерс турнира у Паризу Новак је без изгубљеног сета, резултатом 6:1, 6:2 дошао до победе над Грком Стефаносом Циципасом (7) и пласмана у шесто полуфинале “Ролеx Парис Мастерс”-а.

Феноменалном игром у четвртфиналу Мастерс турнира у Паризу Новак је без изгубљеног сета, резултатом 6:1, 6:2 дошао до победе над Грком Стефаносом Циципасом (7) и пласмана у шесто полуфинале „Ролеx Парис Мастерс“-а. Меч је трајао свега 58 минута.

Термин „уметност на терену“ можда је најбољи да се опише Новакова игра против грчког играча у дворани Берси. Са четири брејка, по два у оба сета, први носилац се на најбољи могући начин реванширао Циципасу за пораз у четвртфиналу Шангаја пре три недеље.

Колико је Новак био добар на свој сервис говори податак да Грку није дозволио и да помисли на брејк лопте. И не само то. Циципас је на Новаков сервис у мечу успео да освоји свега девет поена.

Статистика: ас поени (5-3), двоструке сервис грешке (0-3), директни поени (18-8), неизнуђене грешке (10-20), број освојених поена (54-30).

За пласман у финале Париза Новак ће у суботу од 14 часова играти против Григора Димитрова (АТП #27). Бугарски тенисер је у четвртфиналу надиграо Чилеанца Кристијана Гарина резултатом 2:0.

На путу до четвртфинала Новак Ђоковић је са 7:6, 6:1 надиграо неугодног Британца Кајла Едмунда, који је пружио снажан отпор.

На другој страни Стефанос Циципас, који је тренутно 7. играч на светској листи, надиграо је са 6:3, 6:4 Алекса ди Минаура.

Ђоковић и Циципас су до сада три пута одмеравали снаге на терену, а Грк је један од ретких тенисера који је водио са два према један у победама. Последњи пут Циципас је славио победу у четвртфиналу турнира у Шангају.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here