17.12.2019.

Председник Црне Горе Мило Ђукановић поручио је да Предлог закона о слободи вероисповести неће бити повучен са дневног реда и да он и Влада Црне Горе имају апсолутни легитимитет да разматрају то питање, јер Српска православна црква (СПЦ) 1918. није ни постојала.

„Ми смо представници народа и ми одлучујемо о овим питањима. Отуда имамо право јер смо стекли легитимитет да пред грађанима о томе одлучујемо и немамо намеру да било коме то објашњава и да се пред било ким повлачимо. То питање је на дневном реду не мојим предлогом и зато од мене не може бити ни повучено“, рекао је Ђукановић у Скупштини.

Он је истакао како идеја обнове „црногорске православне цркве“ (ЦПЦ) има пуно историјско утемељење, уз оцену да је апсолутна неистина да се тим законом отима имовина Српске православне цркве (СПЦ), јер СПЦ пре 1918. године није ни постојала.

„ Питам се и коме смета да се кроз редован поступак пред црногорским судовима докаже истина. Смета ономе ко зна да то није његово и који би да без доказивања задржи то што му не припада“, навео је Ђукановић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here