Mesto za reklamu
  1. 08. 2019.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић разговарао је са шефом мисије ОЕБС-а у Приштини Јаном Братуом о предстојећим ванредним парламентарним изборима и политичко-безбедносној ситуацији у нашој јужној покрајини.

Ђурић је рекао да очекује да ће ОЕБС, као и до сада, учинити све да избори на Косову и Метохији протекну у што регуларнијој атмосфери, изразивши тој организацији и амбасадору Братуу захвалност на великом и драгоценом личном доприносу у досадашњим изборним циклусима.

Посебну пажњу, како је истакао, треба посветити осигуравању права интерно расељеним лицима са Косова и Метохије да организовано дођу до бирачких места, уколико то желе, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију је изразио забринутост због распаљивања антисрпских сентимената у служби предизборне кампање, и упозорио да догађаји попут исписивања графита УЧК на путоказима у околини Штрпца стварају атмосферу страха у којој се грађанима српске националности практично ускраћује право на слободно изражавање политичке воље.

Ђурић је нагласио да у наставку предизборне кампање очекује сличне инциденте, и од представника ОЕБС-а затражио да предузму конкретне кораке како би се то предупредило и да на најексплицитнији начин инсистирају на кажњавању одговорних за ову врсту провокација.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију је изразио уверење да ће, када је реч о срединама већински настањеним Србима, предизборна кампања протећи у демократској атмосфери, наводи се у саопштењу.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here