Mesto za reklamu
  1. 08 2019.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију, Марко Ђурић каже да је расписивање локалне потернице за потпредседником Српске листе Миланом Радоичићем последњи у серији притисака на српски народ у покрајини, и покушај да се политички делегитимизује Српска листа, чије је деловање највећи трн у оку приштинских сепаратиста, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.

Марко Ђурић је рекао да је чињеница да је та информација обелодањена на дан расписивања ванредних избора на Косову и Метохији даће тон читавој предизборној кампањи, која ће “очигледно бити такмичење албанских политичких актера у шовинизму и мржњи према Србима”, наводи се у саопштењу.

“Косовско правосуђе, уместо да се бави сузбијањем верског екстремизма и деконструкцијом албанских криминалних кланова, једва чека да по наредби приштинских криминалних босова на себе преузме улогу палице за политичко рaзрачунавање”, навео је Ђурић.

Према Ђурићеви речима, приштинско правосуђе још једном је на најфлагрантнији начин показало да је “инструмент у рукама албанских политичких и криминалних структура, и да је оруђе за антиправни линч Срба”.

“Срби на Косову и Метохији ће, уверен сам, и у предстојећем периоду, без обзира на све диверзије Приштине, остати лојални држави Србији и подржавати Српску листу као најистрајнијег гаранта одбране српских државних и националних интереса у нашој јужној покрајини”, закључио је Ђурић.

Основни суд у Приштини издао је локалну потерницу за Миланом Радоичићем.

«Српска стварност»  

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here