Mesto za reklamu
  1. 02. 2019.

Потези Приштине говоре о суштинском карактеру њихове политике, као и о томе да они заправо суштинску нормализацију односа не желе, рекао је директор Канцеларије за КиМ, Марко Ђурић.

– Због понашања Рамуша Харадинаја, данас највише разлога за бригу имају имају сами Албанци, а Срби на КиМ су јуче били веома охрабрени, порукама председника Вучића који је више пута недвосмислено поручио да Србија неће дозволити било какво угрожавање њихове безбедности – рекао је Ђурић.

Како каже, председник је поручио да Србија ради и да ће учини да сачува мир, али да никоме неће дозволити угрожавање безбедности нашег народа.

– За њих је много битна чињеница да Србија стоји иза њих, и када знају да иза њих стоји озбиљна државна политика, то њима много значи – рекао је Ђурић.

Коментаришући потез Весељија, који је позвао земље региона да се удруже против Србије, Ђурић је рекао да то више говори о суштинском карактеру њихове политике и да они заправо суштинску нормализацију односа не желе.

– Србија жели нешто сасвим другачије, и јако је добро што смо могли да чујемо и од држава у регион да оне не подржавају и не прихватају оваква решења. Поруке које смо добили из региона показују да нормалан начин размишљања ипак остаје доминантан, упркос свим притисцима – рекао је Ђурић.

Ђурић је истекао да је ова Влада урадила више у заштити српских и националних и државних интереса на КиМ, него што је урађено у период од 1999.

– Захваљујући залагању и председника Вучића и премијерке Брнабић, дошли смо у ситуацију да је 13 држава повукло своја признања независности КиМ. То је нешто што је недвосмислен резултат. Затим, заустављен је покушај Приштине да постане члан УНЕСКО-а, као и Интерпола. На свим међународним форумима са најзначајнијим светским државницима, предочавали смо и предочавамо да је једино могуће решење компромис – рекао је Ђурић.

Ђурић истиче да данас након шест, седам година озбиљне, напорне, тешке и мукотрпне борбе, можемо да истакнемо, како каже, да чак и код најсупростављенијих страна постоји идеја постизања компромиса.

„Српска стварност“ / Агенције /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here