Mesto za reklamu

28.12.2018

Директор Канцеларије за Косову и Метохију Марко Ђурић изјавио је данас да је одлуком да прошири таксе од 100 одсто на робу страних компанија које имају погоне у Србији, Приштина објавила рат великим светским брендовима и у исто време наругала се Квинти након састанка амбасадора пет најутицајнијих земаља са представницима приштинских институција.

Ђурић каже да то показује да Албанци нису искрени када говоре да желе нормализацију односа и постизање договора са Србијом већ да све време желе управо оно на шта је, како истиче, упозоравао председник Србије Александар Вучић – даљу ескалацију.

”Приштина тоне све дубље и дубље у живо блато сопствених сулудих одлука и да није тужно било би готово смешно”, рекао је Ђурић.

Указао је да Међународна заједница није на време реаговала на ”сулуде потезе Приштине” и да је долила уље на ватру и створила политичке предуслове за рат са светским компанијама.

Ђурић је нагласио да ће Србија наставити да се супротставља и да се противи таквој политици.

”Ми смо за слободну трговину, нормалне односе и једнаке шансе за све. Ово што они раде је чисто лудило”, навео је Ђурић.

Упитан о наводима приштинских медија да су представници косовских институција на састанку са Квинтом изнели став да Србија треба да заустави кампању којом од земаља тражи повлачење признања независности Косова, Ђурић је рекао да је управо Приштина од потписивања Бриселског споразума подмићивањем и разним нечасним методама навела 19 држава да признају једнострано проглашену независност Косова.

”То су радили иако је јасно било договорено да ће се сва отворена питања решавати за преговарачким столом. То су шампиони света у лажима и са којима никаквих суштинских разговора и договора не може бити због њиховог понашања”, закључио је Ђурић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here