Mesto za reklamu
  1. 04. 2020.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић саопштио је да премијер привремених институција самоуправе у Приштини Аљбин Курти није укинуо таксе и позвао јавност да не наседа на лажне вести.

Ђурић је синоћ рекао да је Курти најавио, да будемо сасвим прецизни, само орочену суспензију такси и то условно, а истовремено уводи нове казнене мере за наше грађане и привреду, које назива реципроцитетом.

На овај начин се ситуација не враћа на стање пре увођења антицивилизацијских такси на робу из централне Србије, већ се на перфидан начин уводе до сада непостојеће баријере за трговину и кретање људи и робе, нагласио је он.

Приштина наставља да се поиграва овим питањем и економском перспективом друштва на Косову и Метохији, упозорио је он и оценио да је ова одлука представа намењена делу међународне заједнице.

Сматрам, међутим, да никако није време за мере попут оних које је синоћ усвојила Приштина, већ је ово време када чак и дубоке и суштинске разлике са Приштином треба да буду по страни, и када сви треба да снажно и непосредно сарађујемо на превазилажењу епидемије која не зна за границе, политичко опредељење, веру и нацију, закључио је Ђурић.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here