Mesto za reklamu
  1. 12.2018.

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић рекао је да Приштина не жели било какав озбиљан разговор о будућности и нормализацији односа и распетљавање косовско-метохијског чвора, већ жели да настави са свакодневним провокацијама.

Марко Ђурић рекао је да одлука Приштине о именовању једног од најозлоглашенијих команданата терористичке ОВК Фатмира Љимаја и Шпенда Ахметија на чело преговарачког тима извргава руглу саму идеју дијалога.

То јасно показује да Приштина не жели било какав озбиљан разговор о будућности и нормализацији односа и распетљавање косовско-метохијског чвора већ жели да настави са свакодневним провокацијама и ескалацијом ситуације у нашој јужној покрајини, рекао је Ђурић.

“Ћутање међународне заједнице на ову скандалозну чињеницу ме наводи на помисао да бисмо вероватно ми кадровска решења за наш преговарачки тим сада следствено томе требало да тражимо по затворима широм Србије, али сам сигуран да ни тамо не бисмо могли да пронађемо тако окореле злочинце ккакве они имају међу чалановима свог преговарачког тима”, рекоа је Ђурић.

Ми ћемо, истиче Ђурић, као што је у синоћњем обраћању рекао председник Вучић наставити да без обзира на притиске и све изазове непоколебљиво и истрајно бранимо интересе нашег народа на КиМ и другде.

Истакао је да се неће било коме дозволити да угрози њихову безбедност и њихово право на опстанак.

“Оваквим неодговорним и неозбиљним потезима Приштине још једном доказује да није опредељена ни за мир, ни за дијалог ни за нормалне односе у будућности”, закључио је Ђурић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here