Mesto za reklamu
  1. 09. 2019.

“Данашњи јавни наступ групе самозваних српских политичких лидера са Косова и Метохије одржан у Чаглавици је позив на отрежњење свим оним нашим сународницима у покрајини који се можда и даље питају да ли на изборима 6. октобра за њих постоји иједна друга опција осим Српске листе” истиче се у саопштењу директора Канцеларије за Косово и Метохију Марка Ђурића.

“Рашић, Петровић и Јаблановић данас су јавно показали ко их је и зашто сакупио, одбацујући сарадњу са Србијом, нудећи се као на лицитацији својим албанским шефовима и кукајући да им се поклоне албански гласови да би умањили утицај Српске листе” додаје се у саопштењу.

“Није их срамота да јавно позивају Албанце да гласају за њих, како би се као лажни српски представници нашли у приштинском парламенту, и није невероватан сценарио у којем ће им њихови албански заштитници тако намаћи неку стотину гласова, а једини начин да се то спречи и да се спречи кидање веза српског народа на Косову и Метохији са државом Србијом јесте масован одзив нашег народа и апсолутна победа Српске листе” стоји у саопштењу.

“Кажу чак да би им била част да за њих гласају Албанци и да ће предизборни спот снимати у Приштини, одакле су десетине хиљаде наших сународника избегле под претњом оних чије гласове ти самопроглашени српски лидери очекују. Ти појединци ниједног тренутка нису говорили о српском јединству на Косову и Метохији, јер су они опозиција том јединству, а Србима у нашој јужној покрајини смислили су сасвим нов идентитет, назвавши их „локалним Србима“” пише у саопштењу.

“Срби на Косову и Метохији у прилици су да у недељу 6. октобра са презиром одговоре на лажи и бесрамље тих самопрокламованих лидера, тако што ће показати да нису људи са периферије и некакви „локални Срби“, већ срце и душа читаве наше нације. А главна мета њихове кампање, како смо и очекивали, нису ни Тачи, ни Харадинај, ни Курти, већ председник Србије Александар Вучић, због тога што је Србе на Косову и Метохији окупио и сабрао, а онда и подржао Српску листу као чувара тог јединства” додаје се.

“Србима на Косову и Метохији иду црни дани уколико се икада људи попут Рашића, Петровића и Јаблановића докопају власти и могућности да се договарају или одлучују у име нашег народа” закључује се у саопштењу директора Канцеларије за Косово и Метохију Марка Ђурића.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here