Mesto za reklamu
  1. 0 12. 2018.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић поручио је данас малишанима са Космета, који се налазе у посети Београду, да граде своју будућност у јужној покрајини, рачунајући на помоћ Србије, која ће увек бити солидарна са српским народом на том подручју.

Ђурић, који је у Палати Србија угостио 150 малишана са Космета, истакао је да српски народ на Космету има будућност за коју ћемо се, како је рекао, сви заједно борити. Он је српском народу на Космету поручио да ће читава Србија и у добру и у злу бити солидарна са њима, као и да могу да планирају и граде своју будућност рачунајући на материјалну, финансијску и сваку другу помоћ Србије.

Према његовим речима, здравствени и образовни систем, као и све друге институције Србије, наставиће да функционишу у покрајини у наредном периоду.

Ђурић је нагласио да ће обавеза државе бити да осигура да, без обзира на све потешкоће, они ни по чему не заостају за другим деловима Србије.

Желим да наше становништво на Космету зна да може да рачуна на своју државу. Као што данас може да рачуна, то ће моћи и у будућности. То ништа неће променити, без обзира на све притиске и лоше намере. Преживели смо много горе ситуације од ове, а заједно ћемо истрајати и у овим тешким временима, поручио је он.

Деца са Космета овог викенда бораве у Београду у оквиру хуманитарне акције коју су, поводом новогодишњих празника, организовали “Штарк Арена” и Независни синдикат полиције.

Малишани су се током дводневне посете дружили са припадницима Жандармерије, а обишли су и зоолошки врт, Калемегдан, стадион Црвене звезде и “Штарк Арену”.

„Српска стварност“ / владасрбије.рс /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here