Mesto za reklamu
  1. 06. 2019.

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић оценио је данас да се у саопштењу америчког Стејт департмента поводом отказивања састанка у Паризу о КиМ неоправдано изједначавају Београд и Приштина, која чини све да би спречила дијалог.

У синоћњем саопштењу Стејт департмента наводи се да “Београд и Приштина морају да уклоне препреке, избегну провокације и врате се преговорима” и изражава спремност САД да помогну обема странама.

“Саопштење Стејт департмента вероватно је компјутерски генерисано или се односи на други део света. Волео бих да добијем објасњење где и када је Србија провоцирала некога или уводила баријере било коме”, изјавио је Ђурић.

Он је додао да је познато да САД подржавају независност АП Косова и Метохије, али је истакао да “то није оправдање за уравниловку и изједнацавање Србије с Пристином које је увела антицивилизацијске таксе, блокирала дијалог, 2.252 дана блокира ЗСО и честим насилним акцијама дестабилизује ситуацију на терену”.

Ђурић је оценио да управо због оваквих изјава (косовски премијер) “Рамуш Харадинај тражи да САД буду једини посредник, а минира скупове попут самита у Паризу”.

“Поштујемо свачији став, али за улогу у решавању проблема потребан је избалансирани, а не навијачки приступ. Ако овако мисле да натерају Приштину да укине таксе, настави дијалог и понаша се одговорно, боље да одмах одустану, пре него што још штете буде причињено”, истакао је Ђурић.

“Српска стварност”

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here