Mesto za reklamu
  1. 01. 2019.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић изјавио је вечерас да су појачани различити притисци и методе да се политичко и институционално јединство Срба на Космету што је могуће више наруши.

Ђурић је у обраћању новинарима у Звечану, након састанка са представницима Срба са Космета, објаснио да су неке од метода увођење тарифа и такси које отежавају свакодневни живот. Изразиоје  задовољство што су Срби из свих српских средина у јужној покрајини на састанку показали решеност да се боре за српске интересе и решавање проблема српског народа на Космету.

Према његовим речима, то што Влада данас више него икада помаже српском народу на Космету значи да од сваког нашег грађанина постоји подршка да се помогне опстанак нашег народа у јужној покрајини. Он је навео да су пројекти које Влада финансира значајни и за живот и опстанак српског народа и да су од суштинске важности, јер су међу пројектима нови путеви, школе, болнице, све оно што је потребно да се удахне живот српским срединама које посустају под теретом притисака и лоших услова.

Огромна је наша обавеза да у овој години дамо снажан импулс реализацији свих тих пројеката, поручио је Ђурић и истакао да је најважније да се на Космету сачува јединство и слога.

Председник Српске листе Горан Ракић поновио је да је тема вечерашњег састанка била политичко-безбедносна ситуација у смислу такси које су уведене од стране привремених приштинских органа, као и неразумних притисака који се сваког дана могу чути из Приштине.

Једна од тих порука је, како је објаснио, и о уједињењу Митровице, која нема за циљ економски развој, како они желе да представе, већ има за циљ да протера Србе из северног дела Митровице, као што су урадили из јужног дела. Он је пренео да је на састанку договорено да ће и даље дејствовати сложно и јединствено.

Српска веза“  / kim.gov.rs /

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here