Mesto za reklamu

01.децембар 2018.

Енвер Хоџај разоткрио је праве намере великоалбанских криминалаца из Приштине саопштивши да је њихов циљ унижење Србије и стварање непријатељске антисрпске коалиције у региону.

Њих више не занимају ни права Албанаца, нити самоуправа на Косову и Метохији, њихова жеља је, како је рекао Енвер Хоџај, регионални пакт против Србије.

Тиме је потврдио све оно на шта смо упозоравали међународну заједницу протеклих година – да албанска политичка елита у Приштини за главни циљ има великоалбанску доминацију у региону.

За разлику од приштинских сепаратиста, који желе да праве пактове против неког, а такви пактови се не праве да би се са неким живело у миру, Србија све време инсистира на пуној либерализацији трговине, јединственом регионалном тржишту и отварању граница.

Србија не жели да буде регионални хегемон, већ оаза стабилности и нормалности, жели заједнички друштвени и економски напредак свих држава и народа у региону, и ниједним својим потезом није показала да има икакве неискрене, или, не дај Боже, агресивне намере према било коме у окружењу.

Хоџај је један од оних којима је мир главни непријатељ, и који сврху и могућност свог политичког опстанка виде само у дестабилизцији и сукобима, јер ништа друго не могу да понуде својим сународницима.

Србија и српски народ на Косову и Метохији ће ратне хушкаче попут Хоџаја победити мирним и демократским отпором, и на тај начин показујемо, не само да смо одговорни према сопственој будућности, већ да смо одговорнији и према судбини Албанаца од оних који одлучују у њихово име.

Надамо се да ће спонзори самопроглашене косовске независности коначно схватити каквог су монструма створили, и да ће предузети одлучне кораке како би екстремисти из Приштине били враћени са ратне стазе за преговарачки сто.

„Српска стварност“ / Канцеларија за КиМ /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here