Mesto za reklamu
  1. 09. 2019.

Председник Народне странке Вук Јеремић позвао је данас председника Србије Александра Вучића да одговори на најважније питање у афери извоза српског оружја у Саудијску Арабију – како је фирма, коју представља отац министра унутрашњих послова Бранко Стефановић, добила дозволу за тај посао у којем је остварен огроман профит.

“Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић је издао дозволу за извоз фирми ГИМ, коју представља његов отац. То није нормално. Шта квалификује Бранка Стефановића, бившег кафанског музичара, за уносан посао посредовања у трговини оружјем”, упитао је Јеремић, гостујући у програму телевизије Наша.

Како у саопштењу преноси Народна странка, Јеремић је подсетио да је 14. септембра 2018. године, пре више од годину дана, обелоданио умешаност Бранка Стефановића у извоз оружја преко фирме ГИМ, која је у Саудијску Арабију извезла наоружање у вредности од 67 милиона долара, а да су касније до тих информација дошли и домаћи и међународни истраживачки портали.

“Овај скандал ће добити и међународни епилог, јер српско оружје на крају, преко посредника, завршава у рукама исламских терориста у Јемену и Сирији”, рекао је Јеремић.

Он је навео и да није спорно то што Стефановић нема завршен факултет, него то што је купио диплому факултета и плагирао докторат, као и министар финансија Синиша Мали.

“Може Мали да буде министар и без дипломе и са основном школом – као што каже Вучић, али не може високи државни функционер да препише докторат и да се лажно представља као доктор”, оценио је Јеремић.

Према његовим речима, на крају ће Малом бити одузет докторат, а да ће га Вучић, следећи “своју гангстерску логику”, оставити на месту министра финансија, што ће убрзати крај напредњачког режима.

Јеремић је, поводом преговора о изборним условима и евентуалном посредовању Европске уније у тим преговорима, истакао да је за Народну странку касно за излазак на изборе на пролеће 2020. године, јер фер изборни услови морају да важе бар девет месеци пре изласка грађана на биралишта.

Поводом решавања питања Косова и Метохије, Јеремић је рекао да је Вучићев план признање Косова као независне државе.

“То морамо да спречимо, а најбољи начин да то учинимо јесте да бојкотујемо изборе, јер ће бити нелегитимне све одлуке тако успостављених органа. Ко жели да Вучић призна Косово, нека изађе на изборе, а ко не жели, нека на дан избора остане код куће”, поручио је Јеремић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here