Mesto za reklamu

16. 12. 2020.

Сенаторка и кандидаткиња за гувернера савезне америчке државе Вирџинија Аманда Чејс подигла је прашину на друштвеним мрежама предлогом да председник САД треба да уведе ратно законодавство како би могли да буду одржани „нови поштени“ избори.

„Поштене изборе можемо прихватити, али варање да би се победило – никад. Још није готово“, написала је Чејс у уторак на Фејсбуку.

„Дакле, председник Трамп има кичму и одбија да попусти. Председник Трамп би требало да уведе ратно законодавсто према препоруци генерала Флина“, додала је она.

Чејсова, која је подржала напоре бившег адвоката Трампове кампање и адвоката Мајкла Флина Сиднија Повела да изборну правду истера на суду, написала је да се удружила с њим „како би разоткрили велику превару у Вирџинији“.

Трампов бивши саветник за националну безбедност Мајкл Флин, коме је председник крајем новембра одобрио помиловање, постао је један од најгласнијих Трампових поштоваоца након избора.

На друштвеним мрежама, Флин је, чини се, дао на тежини идеји увођења ограниченог ратног законодавства како би војска могла да се укључи и надгледа поновљене председничке изборе.

„Слобода никада не клечи, осим пред Богом“, објавио је на Твитеру Флин 1. децембра, заједно са саопштењем организације „We the People Convention“, у којем је упућен позив Трампу да уради управо то.

Док позива Трампа да затражи помоћ војске, Чејс очигледно још увек полаже наде у већински републикански сенат који противи резултатима гласања на електорском колеџу који су наизглед утабали стазу инаугурацији демократе Џоа Бајдена.

„6. јануар ће бити велики дан. Наставите да се молите и верујте“, додала је Чејс. Наведеног датума Конгрес треба да потврди резултат гласања.мислећи на датум када је Конгрес заказан за сазивање како би потврдио резултат.

Објава Чејсове изазвала је опречна мишљења на друштвеним мрежама. Поједини су је осудили и назвали срамотом за државу, предлажући да јој треба одузети функцију, а други су је подржали порукама да је 100 одсто у праву, преноси РТ.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here