Mesto za reklamu
  1. 11. 2020.

Патријарх српски г. Иринеј преминуо је у 91. години после борбе са коронавирусом – саопштила је Српска православна црква.

Јутрос, 20. новембра 2020. године, у 7:07 часова у Војној ковид болници “Kарабурма” у Београду упокојио се у Господу Његова светост Архиепископ пећки, Митрополит београдско-карловачки и Патријарх српски г. Иринеј (Гавриловић), саоштила је Српска православна црква.

Патријарх Иринеј примљен је 4. новембра у војну ковид болницу “Карабурма” након што је током редовног тестирања потврђено постојање коронавируса.

Његово здравствено стање је једно време било тешко, а затим се значајно поправило. Ипак, је успео да савлада велике тешкоће и лекарски тим је успоставио контролу стања, иако је остала борба и забринутост због његових година. Потом му се поново погоршало стање. Јуче је дошло до погоршања општег здравственог стања патријарха као последица ковида 19, а током јучерашњег дана је интубиран.

Стални конзилијум лекара, уз присуство лекара из Руске федерације, пратио је опште и клиничко стање Његове Светости Патријарха српског господина Иринеја.  Јутрос, у 7:07 часова у Војној ковид болници “Kарабурма” у Београду упокојио се у Господу Његова светост Архиепископ пећки, Митрополит београдско-карловачки и Патријарх српски г. Иринеј (Гавриловић), саоштила је Српска православна црква.

“О свим другим детаљима у вези са сахраном Његове светости патријарха јавност ће бити обавештена. Вечан му спомен и Царство Небеско”, наводи СПЦ.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here