Mesto za reklamu
  1. 08. 2021.

Бошњачки члан Председништва БиХ Шефик Џаферовић позвао је данас високог представника у БиХ Кристијана Шмита да покрене питање смене српског члана Милорада Додика како би се, како каже, одблокирао рад колективног шефа државе.

Џаферовић је након данашње седнице Председништва БиХ, којој је присуствовао Додик, рекао да је српски члан Председништва против свих тачака, а да су на дневном реду биле углавном оне везане за спољну политику и безбедност.

„Нисмо усвојили ни једну одлуку. Већина тачака дневног реда су се односиле на спољну политику, ту је господин Додик гласао против, оне иду у други круг гласања. За тачке које се тичу безбедности потребан је консензус“, рекао је Џаферовић новинарима у Сарајеву, пренели су сарајевски медији.

Он је рекао да очекује реакцију међународне заједнице будући да се, како каже, ради о блокади.

„Ради се о очигледној блокади Председништва. Нисмо могли именовати амбасадоре, дати агремане амбасадорима других земаља. Ради се, осим блокаде и о својеврсној злоупотреби”, рекао је Џаферовић и додао:

“Очекујем од високог представника да помогне БиХ да профункционише, укључујући и смену (Додика)”, закључио је Џаферовић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here