Mesto za reklamu
  1. 07. 2020.

Америчка амбасада у Београду саопштила је да сa пажњом прате дешавања у последње две вечери у Београду и другим градовима Србије и да су дубоко забринути због појаве насиља.

Амбасада САД огласила се поводом демонстрација у Србији и нереда који су избили том приликом.

“Осуђујемо сваку врсту насиља, укључујући, како нам изгледа, координисане нападе на полицију који су деловали као да желе да испровоцирају претеране реакције, као и, чини се, прекомерну употребу силе од стране полиције”, наводи амбасада САД у саопшењу.

Додају, међутим, да су слобода изражавања и право на мирно окупљање у основи сваке демократије, те да је и Америка земља која се управо сада и сама суочава са изазовима у погледу грађанских протеста и немира.

Забринутост и дебата о суштини ових ствари у Србији и другде у свету – о томе како да једна земља сачува свој народ пред најсмртоноснијом пандемијом нашег времена – су озбиљна ствар и морају бити део смирене и разложне расправе на националном нивоу, наводи се у саопштењу.

“Да би се покренуо овакав дијалог у Србији, потребно је слободно медијско окружење и реформе у области владавине права”, закључује Амбасада САД.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here