Mesto za reklamu
  1. 07. 2020.

Председник Републике Србије Александар Вучић присуствовао је данас приказу нових беспилотних летелица CH-92А Војске Србије, на аеродрому “Пуковник-пилот Миленко Павловић” у Батајници.

Представници Министарства одбране и Војске Србије представили су председнику Вучићу нови систем – шест летелица са по две ракете, које ће подићи и значајно унапредити способност извиђања из ваздушног простора српске армије.

„Војска Србије данас је многоструко снажнија него раније“, поручио је председник Вучић и истакао да сада почињемо да се меримо са снажнијим земљама. Он је навео да шест нових беспилотних летелица, које су купљене у НР Kини, имају велики домет и могу да гађају циљеве са удаљености од око 9 километара и да на 250 километара снимају терен, положаје непријатељских јединица и положаје од интереса за Републику Србију.

“То постаје савремени начин ратовања. Договорили смо трансфер технологије са НР Kином и полако и наш Пегаз уводимо у систем Војске Србије, учимо и преузимамо инжењерску технологију коју до сада нисмо имали. Срећан сам што Војска Србије расте и напредује и што је многоструко снажнија“, истакао је председник Вучић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here