Mesto za reklamu
  1. 10. 2021.

Председница Владе Ана Брнабић верује да је могућ историјски договор Срба и Албанаца и истиче да су за то потребни храбри лидери са визијом, попут Александра Вучића, а да она као премијерка не би потписала независност Косова.

У интервјуу за Вечерње новости, Ана Брнабић је потврдила да постоје разни притисци на Србију и оценила да се председнику Вучићу не могу давати ултиматуми и сервирати решења.

Ана Брнабић најавила је да ће се као повереник СНС-а за Београд убудуће више посветити раду странке.

Указала је да је занима шта је до сада урађено у Београду, а шта су планови.

“Занима ме да подвучем црту и видим шта смо ми све урадили за грађане, али и шта нам је јасан и прецизан план за даље, јер људи гласају за рад, резултате и будућност, а не за претње реваншизмом и увреде”, рекла је она.

“Њему и СНС је стало до Србије, а не до победе на изборима. Победу на изборима видимо као начин да се боримо за Србију, а не као циљ сам по себи”, рекла је Брнабићева.

На директно питање да ли би потписала признавање независности КиМ, кратко је одговорила: “Не”.

Како је објаснила, у овој фази ЕУ и САД нису рекли да нема чланства у ЕУ без признавања Косова, већ да нема чланства без дугорочног решења за косовско питање.

Брнабићева је истакла да се Србија залаже да се замрзнути конфликт реши, те да је интерес наше земље мир и стабилност, као и придруживање ЕУ.

“Налажење компромиса који би обезбедио одрживи мир и стабилност и наш европски пут су интерес Србије, јер ће нам обезбедити да даље економски јачамо”, рекла је премијерка.

Оценила је да у Приштини нема лидера са визијом и храброшћу.

“Могуће да ћемо због тога пропустити историјску шансу која нам се дуго неће указати поново. Ја се надам да ипак нећемо”, рекла је Брнабић.

Брнабићева је одбила да коментарише у јавности рад министра Небојше Стефановића и идеју да би он требало да буде смењен и искључен из странке.

“Никада нисам коментарисала рад својих министара у медијима. Што се странке тиче, страначки органи су на демократски начин гласали о положају Стефановића у странци и сваки будући корак биће урађен на исти начин”, рекла је Брнабићева.

Истакла је да надлежни увелико раде свој посао на утврђивању чињеница око “акција спровођених на компромитацији Александра Вучића и да више није дилема да је постојала паралелна струкутура у МУП-у са циљем да се науди Вучићу и његовој породици”.

“Ја заиста нити хоћу нити смем да у медијима упирем прстом ни у једног полицајца, инспектора, па ни министра, док се истрага не заврши”, рекла је премијерка и додала да има пуно поверење у институције та да ће одговорна лица бити приведена правди.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here