06/08/2018

Investiranje u nekretnine je važno za svakog pojedinca i porodicu.  To je težak, ali i unosan posao, a u Americi to je masovno zanimanje, jer je nezamislivo obaviti kupovinu bilo kakve nekretnine bez posredovanja agencije koja se bavi tim poslom.

To je bio povod za susret sa predstavnicima američkih agencija nekretnina u Čikagu, posebno onih u kojima rade naši ljudi, na kome su kolege iz Srbije predstavili tržište nekretnina u Srbiji, posebno nekretnina koje se podižu u okviru projekta “Beograd na vodi”.

Predstavnicima američkih agencija tržište nekretnina u Srbiji je predstavio Dr Slaviša Pešić, direktor agencije za kupoprodaju nekretnina “Riznica” iz Niša i potpredsednik stručnog saveta “Klaster Nekretnina”. Na sastanku se okupio veći broj  agenata za nekretnine srpskog porekla koji žive u Čikagu, koji su pokazali veliko interesovanje za srpsko tržište, imajući u vidu da su njihovi klijenti dobrim delom iz Srbije.

Pešić je objasnio koje su prednosti ulaganja u nekretnine u Srbiji I da je to investicija koja se može značajno isplatiti jer je Srbija krenula putem prosperiteta I sve veći broj stranih investitora dolazi u Srbiju. Razmenjena su I iskustva sa američkim agentima o standardima koji su uspostavljeni na ovom tržištu za one koji ulažu I ukazano na značaj uspostavljanja poslovnih odnosa.

Najvažniji preduslov za tu saradnju je već postignut time što je udruženje agencija za nekretnine iz Srbije “Klaster nekretnine” potpisalo ugovor o saradnji sa NAR (Nacionalna Asocijacija Relatora®) iz SAD i time se pridružilo najvećoj asocijaciji agenata nekretnina na svetu. Time je potvrđeno da je kodeks etike koji se primenjuje u Srbiji usaglašen sa kriterijumima koje imaju agenti u SAD i omogućena je direktna saradnja između agencija dve države na najvišem profesionalnom nivou. Mreža agenata za nekretnine z Srbije i nekoliko udruženja iz Ilinoisa, očekuje se da će uskoro potpisati ugovore o saradnji, koji će omogućiti svojim klijentima viši nivo usluga.

Prestavnici kompanije Universal Commercial Capital iz Kalifornije bili su partneri ovog događaja a njihovi predstavnici održali su prezentaciju o “Beogradu na Vodi” i mogućnostima kupovine nekratnina na tom projektu.

Pored toga predstavljen je i program kreditiranja državljana iz Amerike ukoliko žele nekretninu u Beogradu na Vodi.  Prisutnima se obratio direktor kompanije Universal Commercial Capital, gospodin Erik Tran, koji već dugi niz godina uspešno posluje na više kontinenata. Erik je istakao  da njegova kompanija nudi povoljne kredite u Americi za srpske državljane i kupovinu stanova u okviru projekta “Beogradu na Vodi”.

Učesnici su mogli da čuju i izlaganje advokata Majkla Maksimovića koji je govorio o pravnoj regulativi i međunarodnim investicijama u SAD, kao i obraćanje predstavnika rukovodstava udruženja organizatora i to: Šeron Gorel, Direktor za globalne poslove Illinois Realtors, Viktorija Silvano, Rob Rozmis, Viktorija Sampah i Jozef Cviklinski svi iz asocijacija Realtora koje su organizovali ovaj događaj.

Ovaj događaj organizovala su udruženja Realtora iz Čikaga i to: Illinois Realtors i Mainstreet organization of Realtors uz podršku Chicago Assoiation of Realtors i North Shore Association of Realtors, a iz Srbije agencija “Riznica”. Sponzor događaja bila je kompanija Universal Commercial Capital.

Skup je održan pod nazivom “Nauči da uspeš”, a najavljeno je da će se slična konferencija održati u aprilu 2019. u Beogradu.

“Srpska stvarnost”

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here