Mesto za reklamu
  1. 08. 2019.

Потпредседница Владе Републике Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић обишла је данас радове на изградњи моста преко реке Саве код Остружнице, где је присуствовала постављању последњих делова конструкције моста.

Михајловић је том приликом истакла да је Београду потребна обилазница која ће саобраћај учинити безбеднијим, а тешке камионе и транзит изместити из центра града.

Грађани Србије могу да буду поносни јер је и овај пројекат доказ тога шта све струка може да изведе, нагласила је она, додавши да је важно и да наши инжењери и радници раде у складу са свим светским решењима и технологијама.

Потпредседница Владе је указала на то да ћемо завршетком радова добити нових 27 километара ауто-пута, као и да предстоји изградња треће деонице од Остружнице до Бубањ потока.

Директорка Канцеларије Европске инвестиционе банке Дубравка Негре истакла је да је пројекат изградње моста преко Саве потврда тога да се иновационе технологије примењују и у овом делу Европе.

Негре је изразила задовољство јер ЕИБ сарађује са Министарством на великим инфраструктурним пројектима, вредним 1,8 милијарди евра.

Наши инжењери прате реализацију свих пројеката, знање и искуство остаће у Србији. Очекујемо милионе нових возила у транзитном и путном саобраћају, јер ово је паневропски коридор, рекла је она.

Помоћник директора ЈП “Путеви Србије” Славољуб Тубић је нагласио да се мост гради по потпуно новој технологији, као и да је по оценама надзора све до сада изведено у изванредном квалитету.

Директор пројекта Игор Ђурђевић указао је на то да се ради о врло специфичној и захтевној технологији градње, несвакидашњој за наше просторе.

Велики део радова је завршен, готово је 1,3 километра бетонских конструкција. Чека нас још 200 метара у зони пловног пута и то ће бити завршено наредних месеци, навео је Ђурђевић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here