Mesto za reklamu
  1. 07. 2019.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је данас са руководством Секретаријата за легализацију Града Београда о могућности његовог ефикаснијег рада и увођењу електронске евиденције поднетих захтевa и електронског увида грађана у своје предмете.

Секретаријат за легализацију Града Београда од данас располаже са 12 скенера и три читача картица са електронским потписом, који ће омогућити да се решења о озакоњењу шаљу ка катастру електронским путем, чиме се знатно скраћује време неопходно за окончање процеса легализације објеката.

На састанку одржаном у Влади Србије постигнут је договор о томе да се у што скоријем периоду изради електронска евиденција свих поднетих захтева, која ће грађанима омогућити да у сваком тренутку могу проверити статус свог предмета путем интернета.

Брнабић је нагласила важност настављања добре праксе електронске управе, која је широм Србије дала одличне резултате и повећала ефикасност и транспарентност јавне управе.

С обзиром на то да у Београду постоји највећи број објеката у Србији који чекају на легализацију, усаглашено је да се са овом електронском евиденцијом крене управо од главног града, након чега ће овај електронски систем бити доступан и у осталим јединицама локалних самоуправа.

Ово ће бити само један у низу корака који су претходних неколико година учињени како би се креирала савремена електронска управа, која је у потпуности у служби грађана.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here