Mesto za reklamu
  1. 12.2018.

Основни суд у Приштини потврдио је своју ранију одлуку да тројица Срба које косовско тужилаштво сумњичи да су умешани у убиство Оливера Ивановића остају у судском притвору до 24. децембра.

Одлука о новом суђењу донета је након интервенције Апелационог суда да се о њиховом останку у притвору или ослобађању поново одлучује. Апелациони суд је наложио преиспитивање одлуке о притвору јер није било довољно доказа за њихово задржавање.

Адвокат Миро Делевић је рекао да није јасно како су окривљени могли и даље да остану у притвору, док је адвокат Дејан Васић навео да понашање специјалног тужилаштва представља праву правосудну срамоту.

“Они свој захтев нити су допунили, нити су поступили по налогу који је Апелациони суд дао. Специјални тужилац је данас у сали усмено евентуално нешто мало допунио тај свој захтев и остао при старом који је Апелациони суд сам рекао да није правоснажан”, рекао је Васић.

Адвокат Негован Шарановић рекао је раније да поништајем престају све правне последице акта који је донет.

“На основу те квалификације окривљени треба да буду пуштени на слободу и налазе се тренутно у противправном притвору”, указао је Шарановић.

Недељко Спасојевић, Драгиша Марковић и Марко Рошић ухапшени су прошлог месеца у полицијској акцији у северном делу Косовске Митровице.

Тужилац Шућри Суља рекао је раније да тужилаштво у овом случају има још осумњичених и да се за њима трага.

„Српска стварност“ / РТС /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here