Mesto za reklamu
  1. 05. 2021.

У Црној Гори неће бити правде док у затвору не заврше макар један судија и један тужилац, изјавио је потпредседник владе Дритан Абазовић и додао да сматра да би и одређени политичари требало тамо да заврше.

Абазовић је пред Одбором за безбедност и одбрану говорио о наводима које је раније изнео у медијима, а тичу се спреге организованог криминала, судства и медија.

Иницијативу за контролно саслушање Абазовића покренуо је посланик Покрета за промјене Владан Раичевић, који сматра да је неопходно јасно идентификовати проблеме и посветити се борби против организованог криминала, јер је то проблем који су препознали и међународни партнери.

Он је позвао све да дају допринос томе и помогну координатору свих служби безбедности, Абазовићу, како би за резултат имали ухапшене чланове организованих криминалних група.

Абазовић је казао да сматра да је веома важно да разговарају о овим темама, понављајући да стоји чврсто иза својих речи због којих је позван на контролно саслушање  —похвала полицији након хапшења чланова кавачког клана и коментарисања одлуке судије за истрагу Мирослава Башовића.

Башовић је, наиме, донео одлуку о пуштању на слободу ухапшених, а Абазовић каже да о његовој одлуци најбоље говори одлука већа донета два сата након његове.

Ухапшени су, тврди Абазовић, од пет притворских основа испуњавали четири, пренеле су „Вијести“.

Казао је да то што је Башовић урадио треба њему да служи на част, а да он не говори о његовом непрофесионализму, нити томе да је застрашиван, већ о чињеницама да је судија 14 људи из криминалног миљеа пустио да слободно патролирају улицама, нагласивши да након одлуке тројицу претходно пуштених на слободу полицајци нису могли да нађу.

„Не тврдим да је судија Башовић корумпиран, али на основу свега што се десило могу да кажем само да су људи или уплашени или корумпирани“, рекао је Абазовић и поручио:

„Нисам нити уплашен нити узнемирен, никоме не дугујем ништа осим грађанима Црне Горе, запало ме да се борим за правду, борићу се“.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here