Mesto za reklamu
  1. 10. 2021.

У Београду је данас поново одржан протест адвоката и грађана незадовољних правним ставом Врховног касационог суда којим се сматра да је дозвољено да банке уговарају трошкове обраде кредита.

Овога пута окупили су се испред Уставног суда у Булевару краља Александра где су поново затражили повлачење тог става који, како кажу, штети грађанима, након чега је уследила протесна шетња до Палате правде.

Протест је протекао мирно, а окупљени су носили транспаренте са порукама “Повуците га!”, “Поштујте закон! Стоп банкарском терору”.

Испред Уставног суда се, између осталих, обратио се адвокат Мирослав Живковић који је рекао да је 16. септембра правосуђе у Србији престало да постоји.

“16. 9. издали су допуну након које смо се ми побунили. Рекли су нам да немамо права на протесте, да то није по етици, неком кодексу. Са овог места им одговарамо, имамо само један захтев, а то је ‘Повуците га!’, рекао је Живковић.

Окупљени су ту потписивали петицију обуставе рада целе адвокатуре у Србији док се не промени став Врховног касационог суда.

Због протеста, заустављен је саобраћај у Булевару краља Александра.

Неприхватљивим притисцима на Врховни касациони суд урушава се интегритет правосуђа у целини, саопштило је данас Министарство правде и подсетило да је дужност свих да поштују независност судства и да се ставови суда не могу заузимати на улици, нити их може заузимати било ко други, осим судија.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here