Mesto za reklamu
  1. 12. 2019.

Адвокат Небојша Влајић каже да још нису познати докази на којима тужилац заснива оптужницу којом се терети шесторо Срба у случају убиства Оливера Ивановића.

Косовско специјално тужилаштво поднело је Основном суду у Приштини оптужнице против шесторо Срба за убиство Оливера Ивановића.

Они се терете за више кривичних дела – за “Учешће или организовање криминалне групе”, за “Злоупотребу службеног положаја”, “Помоћ у извршењу кривичног дела тешког убиства”, “Откривање службене тајне” и “Манипулацију доказима”.

Адвокат Небојша Влајић каже да не само породица, већ и јавност с правом очекују да се расветли убиство Оливера Ивановића.

“Он је великан нашег народа, и јавност с правом очекује да се сазна ко је наредио и извршио убиство. Из овог јуче објављеног можемо само да нагађамо. Ми нисмо видели оптужницу, већ само оно што је објављено на сајту – препричано шта тужилац тврди и ставља на терет”, рекао је Влајић.

Додаје да нису наведени докази. “Тужилац каже да је више од 100 сведока саслушао, неке и више пута, а не знамо шта су рекли и на којим доказима заснива оптужницу”, рекао је Влајић.

Објашњава да је јавни тужилац дужан да у кратком року преда доказе којима располаже, након чега ће браниоци моћи да се огласе.

“Даљи поступак је да се оптужнице уруче, да се доставе докази којима тужилац располаже и да се након тога закаже припремно рочиште. Након тога теку рокови од 40 дана за приговоре на оптужницу, предлагање доказа од стране одбране и за приговоре потив доказа тужиоца, јер је могуће да неки нису законито прибављени. Четрдесет дана од приговора заказује се суђење”, навео је Влајић.

Каже да ће време показати да ли на Косову има довољно праведних судија који ће непристрасно размотрити случај убиства Ивановића.

„Српска стварност“ / РТС /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here