Mesto za reklamu
  1. 06. 2021.

Министарство унутрашњих послова Владе Републике Србије саопштило је данас да ће припадници Управе саобраћајне полиције у периоду од 16. до 22. јуна на територији Србије спроводити акцију појачане контроле саобраћаја која ће бити усмерена на откривање прекршаја управљања возилом под дејством алкохола и психоактивних супстанци.

У оквиру акције, у суботу, 19. јуна, по први пут ће бити реализована и акција под називом „Alcohol and Drugs Marathon”, када ће током 24 часа непрекидно бити ангажовани сви расположиви уређаји за откривање присуства алкохола и психоактивних супстанци.

Управљање возилом под дејством алкохола један је од највећих проблема безбедности саобраћаја у већини европских земаља, укључујући и Србију. Реч је о прекршају који, уз прекорачење брзине, највише доприноси изазивању саобраћајних незгода и тежини последица.

С друге стране, прекршај управљања возилом под дејством психоактивних супстанци у огромном је порасту у свим европским земљама, а у Србији је број санкционисаних возача од почетка ове године готово три пута већи у односу на исти период прошле године.

Полицијски службеници саобраћајне полиције су од почетка ове године из саобраћаја искључили приближно 18.000 возача због вожње у алкохолисаном стању и 700 возача због вожње под дејством психоактивних супстанци.

Акција саобраћајне полиције, која ће трајати од 16. до 22. јуна, истовремено ће бити спроведена у 30 европских земаља које су чланице организације ROADPOL (Мрежа саобраћајних полиција Европе).

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here