Mesto za reklamu
  1. 01. 2020.

Београд је и данас међу десет најзагађенијих градова у свету. Тешко се дише и у другим градовима. Наставља се 2018, упозорава заштитник грађана који је покренуо поступак контроле Министарства заштите животне средине због нечињења.

Према годишњем извештају за 2018, у свим великим градовима ваздух је био прекомерно загађен, а загађење се не смањује. Узрок су суспендоване честице ПМ-10 и ПМ-2,5.

Допринос друмског саобраћаја је по шест одсто за обе наведене загађујуће материје, док већина емисија долази из енергетског сектора.

Заштитник грађана Зоран Пашалић тражи да се утврди да ли је Министарство животне средине утврдило ко су главни загађивачи.

“Ако нису – зашто нису, ако јесу – који су загађивачи и у ком ће се року отклонити узроци загађења. Који је краткорочан, средњорочан и дугорочан план? “, пита у име грађана Зоран Пашалић.

Министарству је због хитности дат рок од 15 дана. “Нећемо да дозволимо да се ствара паника и да се спекулише са овом информацијом”, упозорио је заштитник грађана Зоран Пашалић.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here