Mesto za reklamu
  1. 01. 2020.

Амбасада САД позвала је компаније “Јунајтед медију” и “Телеком Србије” да што пре нађу заједничко решење, како би грађани Србије имали шири приступ различитим мишљењима, пишу “Новости”.

У одговору на питања тог листа, амбасада САД је истакла да снажно заговара да се нађе решење, иако препознаје да је у питању компликован комерцијални спор и да нису у позицији да коментаришу детаље.

“Надамо се да ће стране моћи да испреговарају правичан и брз споразум, који би наставио да омогућава грађанима Србије приступ разним изворима информација”, одговорили су из амбасаде САД на питања “Новости”.

Додају да би можда укључене стране могле да нађу начин да одвоје елементе јавног интереса овог спора од строго комерцијалних елемената.

“Новости” су пренеле и да компанија “Јунајтед медија” данима не одговара на питање тог листа због чега у својој понуди “Телекому Србије” не нуди све своје канале, већ само Н1.

Лист подсећа да је амбасадор САД Ентони Годфри недавно изјавио да није у току у вези са овим комерцијалним спором, али је оценио да би програм телевизије Н1 требало да буде доступан што већем броју грађана јер је то, каже, у интересу Србије.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here