Mesto za reklamu
  1. 03. 2020.

Амбасада Србије у Вашингтону као и бројне друге, прикупљају податке о угроженим грађанима Србије који желе да се врате у земљу, уз још један савет и апел да уколико су у могућности одложе путовање док се ситуација не побољша.

Да би били на списку потребно је амбасади доставити четири основна податка место боравка, конктакт телефон, фотокопију пасоша и визе.

Амбасада је тим поводом отворила и посебан мејл konzularnovasington@gmail.com.

Влада је јуче након забране међународних летова, организовала повратак за грађане Србије који су остали у транзиту на аеродромима у Паризу и Амстердаму где је између осталог били и студенати коју су морали да напусте студентке домове у УСА након што је уведено ванредно стање због корона вируса.

Широм САД налазе се и ученици који овде завршавају трећи или четврти разред, али и они који су радили на крузерима а остали су без посла.

Министар спољних послова Ивица Дачић рекао је данас да је јуче допутовало 144 држављана Србије који су били у Амстердаму и Паризу.

“Приоритети су деца, ученици, студенти, они који се игром случаја негде налазе или на лечењу или на службеном путу”, рекао је он и додао да су у овој ситуацији туристи, на жалост, на крају приоритета.

Указао је да је донета одлука да се затворе границе, а да сви они који моду да се врате долазе иако су границе затворене, међу њима и авион из Русије.

“Веома је тешко обезбедити сваком да се врати”, додао је Дачић и истакао да без дозволе председника ниједан авион не шаљу.

Председник Србије Александар Вучић рекао је у среду да држави није проблем да пошаље авионе по држављане заробљене на аеродромима у свету, али да је проблем дозволе за слетање.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here