Mesto za reklamu
  1. 07. 2022.

Амбасадор Русије у Србији Александар Боцан-Харченко изјавио је да постоји могућност да се постигне договор о испоруци додатних количина руског гаса Србији током зиме, ако у нашој земљи за тим буде било потребе.

Александар Боцан-Харченко наводи да су основна питања око испоруке гаса решена у оквиру постојећег уговора између Русије и Србије и додао да је Србија тим аранжманом добила најмању могућу цену у садашњим условима.

Истакао је да таква цена омогућава развој Србије и нормалан живот њених грађана, али да је истовремено веома повољна и за Русију.

“Основне количине гаса су одређене. Постоји могућност додатних количина у току зиме ако Србија за тиме буде имала потребе”, рекао је Боцан-Харченко за Хепи.

Када је реч о транзиту гаса, навео је да је, што се тиче Турске, све у реду, али да брига постоји око транзита преко Бугарске због односа Москве и Софије који су, како је рекао, за сада веома лоши.

Навео је да Србија држи принципијелно када је реч о санкцијама, полазећи од, како каже, својих националних интереса и односа са Русијом, те додао да две земље настављају сарадњу и реализацију низа пројеката од којих обе државе имају профит.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here